Menu

Kunstforeningen

1826-02-10

Dokumentindhold

Wilhelm Klingberg kan ikke deltage i et møde og meddeler derfor en række bekymringer om Kunstforeningens udstillingsplaner i forhold til Kunstakademiets udstillinger på skrift.

Transskription

(1)

S.T.
Hr Professor Lund
paa Charlottenborg

(2)

Da jeg ikke kan have den Ære at møde i Selskabets Forsamling i Aften, giver jeg mig den Frihed at meddele skriftlig til nærmere behagelig Overveielse enkelte Tvivl om [overstreget: hvorvidt] den projecterede Udstilling af Kunstværker kan finde Sted uden Skade for det Kongelige Academie for de skiønne Kunster.
Den nuværende aarlige Udstilling paa Kunstacademiet indbefatter de fleeste af de herværende Kunstneres (om jeg saa maa kalde dem) løbende Arbeider, de Arbeider nemlig, som i Løbet af det sidste Aar ere blevne færdige. Da der intet Stykke optages til denne Udstilling som førhen har været udsat for Publicums Skue, saa følger heraf, at ethvert Kunstarbeide, der har været udsat paa den af Selskabet foranstaltede Exposition, derved udelukkes fra Udstillingen på Academiet. Academiets Udstilling maae altsaa tabe i Forhold til Mængde og Fortrinligheden af de Stykker, som ved Selskabets Udstilling ere Academiet berøvet. Denne Vanskelighed, som det ikke kan være andet end at de ærede Hrr Bestyrere have indseet, og vidst at hæve, maatte efter min ringe Meening, først og fornemmelig jævnes, og enhver, der deltog i Selskabet, maatte blive overbeviist om, at der fra denne Side ingen Collision med Academiets Interesse var at befrygte: og dette burde især giøres tydeligt ved at tilføie §4 den desangaaende tagne Bestemmelse.

10. Febr 1826

ærbødigst
Klingberg

Til De Hrr Bestyrere af Kunstforeningen

Fakta

Brev

Dansk

Charlottenborg