Menu

Kunstforeningen

1829-01-05

Afsender

S.H. Petersen

Dokumentindhold

S.H. Petersen anmoder om, at Kunstforeningen opfordrer sine medlemmer til at understøtte en planlagt kobberstiksudgivelse.

Transskription

(1)

Ærbødigst Pro Memoria!

Af medfølgende Bekjendtgjørelse vil behageligst erfares hvad jeg agter at udgive. Det er uundgaaligt nødvendigt for min Kunst, at denne Plan finder Understyttelse i Publicum. Der er noksom bekjendt hvor vanskeligt det er at erholde det fornødne Antal Subskribentere. Som selv Medlem af Kunstforeningen, veed jeg meget ret at Selskabets øieblikkelige Evner ikke tillader nogen virksom [? Hjælp], men da Kobberstiks Udgivelser [? ei] [????] er et af Selskabets Formaal, og da dets ærede Medlemmer alle [????] af [????] for Kunstens Fremme i Fædrelandet, saa turde jeg haave at Medlemmerne Enhver i sin Bekjendtskabskreds vilde [????] Fornøijelse søge at erholde Publicums Understyttelse især da det her ikke er Kunstnerne der trænger men Kunsten som skal fremmes, og da det jeg agter at udgive bliver beregnet til en saa lav Priis at det [? antog] i det mindste koster mig selv ligesaa meget. Jeg mener derfor ærbødigst at bede den ærede Administration om at min Bekjendtgjørelse maae [????] omsendt til enhver af Selskabets ærede Medlemmer. Naar jeg vil saa

(2)

at erholde tilstrækkelig Afsætning, saa er jeg i den Nødvendighed at bringe [????] [????] og jeg [????] mig derfor med at denne ikke miskjendes.

Ærbødigst
Petersen

Blaagaard ved Kbhavn
d. 5 Jan. 1929.

Til den ærede Administration
for Selskabet Kunstforeningen!

Fakta

Brev

Dansk